spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriAfacerile familiei Oprescu: profit de peste 14 milioane de euro în ultimii...

Afacerile familiei Oprescu: profit de peste 14 milioane de euro în ultimii cinci ani

-

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fiul şi fratele acestuia au fost acţionari la opt firme, care în ultimii cinci ani au câştigat peste 14 milioane de euro. Societăţile edilului şi ale membrilor familiei acestuia au avut afaceri în domeniul importului şi exportului, consultanţă în afaceri, activitităţi sportive şi medicale. După ce a avansat în funcţii publice importante, Sorin Oprescu s-a retras din aceste companii şi a cedat acţiunile fiului său, Mircea, transmite Digi 24.

Sorin Oprescu a intrat în afaceri în 1992, când împreună cu doi colegi medici a deschis o firmă de import-export, care aducea în ţară diverse produse alimentare. A renunţat repede la acestă afacere şi s-a reprofilat. A deschis un lanţ de clinici medicale. Cea mai importantă afacere a familiei Oprescu este reţeaua Academica.

- Advertisement -

În august 2007, medicul Sorin Oprescu, fratele său, Dorin Gelu Oprescu, şi omul de afaceri Cătălin Aurel Galea au pus bazele companiei Medical Prestige SRL, care administrează lanţul Academica. După doar câteva luni, în noiembrie 2007, Sorin Oprescu i-a cedat fiului său, Mircea, 25% din acţiunile sale şi l-a numit şi administrator al companiei. În martie 2008, Cătălin Galea şi-a cedat acţiunile mamei sale, Gizella.

În momentul de faţă, firma este controlată de familia Oprescu, care deţine 75% din acţiuni.

- Advertisement -

Medical Prestige, o firmă care se ocupă cu analizele medicale specializate, a adus familiei Oprescu cei mai mulţi bani. În ultimii cinci ani, în conturile familiei Oprescu au intrat 9,3 milioane de euro. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, afacerile firmei Medical Prestige au avut trend ascendent chiar şi în perioada de criză economică.

O altă afacere a familiei Oprescu este tot în domeniul medical: Anais Medical Center SRL, unde acţionari sunt Adam Valentina cu 30% şi Laramed Limited, un offshore din Cipru, cu 70%.

Cea de-a doua clinică, Anais Medical Center, a avut afaceri în ultimii cinci ani de aproape patru milioane şi jumătate de euro. Potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului, Anais Medical Center este administrată de Mircea, fiul primarului Sorin Oprescu, prin firma Medical Prestige.

Mircea Oprescu a mai avut împreună cu soţia sa, Ilinca Oprescu, o sală de sport, administrată prin firma Body Logic SRL. Fiul edilului Oprescu a mai fost acţionar în două companii împreună cu mama sa, medicul Simona Fica, prima soţie a lui Sorin Oprescu. Una dintre firme se ocupa cu comerţ de produse farmaceutice, iar cea de-a doua cu consultanţă în afaceri. Pentru familia Oprescu doar clinicile medicale au adus profit, celelalte firme au fost inchise sau au dat faliment.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img