Adrian Sîrbu: România e pe drumul cimitirului

0
95

Mogulul presei post-decembriste Adrian Sîrbu schițează un viitor mai mult decît sumbru pentru România la vreme de pandemie, afirmînd, într-o postare amplă pe Facebook, că țara e pe drumul spre cimitir, sub conducerea iresponsabilă a unor politruci ascunși în palatele lui Ceaușescu și a unor securiști. Salvarea, crede el, ar trebui să vină din mobilizarea celor mai valoroase resurse umane ale nației, drept pentru care lansează un apel: cine se bagă?, transmite Inpolitics.

”Până să murim de virus, o să îngropăm România
Odată cu primii morţi de virus, adevăruri pe care n-am vrut să le vedem vor deveni realităţi:
Într-o săptămână, România va avea peste mia de infectaţi declarati şi zeci de morţi.
Într-o lună, vom număra peste zece mii de bolnavi şi sute de morţi. Vom vedea un vârf al îmbolnăvirilor, zeci de mii, şi al morţilor, în următoarele trei până la şase luni(…)
Lupta cu virusul, aceasta babă-oarbă care îi ucide mai ales pe cei în vârsta, poate dura 6 până la 12 luni. Cu fiecare zi care trece, frica, panica, lipsa de activitate şi bani vor arunca România într-o isterie colectivă, vor revela tot ce poate fi mai rău în om şi societate.
O societete, România, fără lideri, fără planuri şi strategii de criză.
O Românie condusă de un preşedinte şi un prim-ministru ascunşi în palatele şi vilele lui Ceauşescu, care ne transmit ordine prin miliţieni. “Marş în casă!”
O Românie cu bancheri confuzi şi speriaţi de ce va urma.
O Românie în care, azi, puţinii oameni competenţi care mai există în structurile de decizie sunt persiflaţi de impostorii de la butoane, în care mii de medici sunt expuşi la boală şi moarte fără să fie protejaţi, în care angajatorii nu ştiu cu ce îşi mai plătesc angajaţii, iar oamenii, familiile, arestaţi la domiciliu, se întreabă până când le vor ajunge puţinii bani care le-au mai rămas. Soluţii nu au.
De trei luni de zile, auzim şi vedem, cu mici excepţii, promisiuni şi vorbe fără acoperire. Auzim ţipătul surd al unei economii strangulate din panică şi prostie.
Vedem o Românie pe drumul cimitirului” scrie Sîrbu, care înșiră și o serie de propuneri concrete pentru evitarea unei crize majore..

”Poate un guvern de partid sau o clasă politică de politruci controlaţi de securişti să asigure supravieţuirea poporului român în aceste vremuri excepţionale?
Fiecare zi care trece ne va convinge că nu. Dacă nu suntem deja lămuriţi.

Dacă aceşti lideri, oameni care există în România, nu ne aratăm, nu ne adunăm să salvăm această ţară cu idei, competenţă şi antreprenoriat, cei care o conduc astăzi o să o îngroape plângându-i de milă. Sau o să facă ce ştiu ei mai bine: o să ne îngroape întâi pe noi, ca sa aibă pe cine da vina. Şi uite aşa, pas cu pas, popor român, o să murim de boală, de foame, omorându-ne între noi! Ca proştii. Câţi vom mai rămâne ne salvează chinezii. Pentru ei, această molimă e o oportunitate.
De ce n-ar fi şi pentru noi? Noi, cei care am construit România democratică şi prosperă, dar am uitat să avem grijă de ea, lăsând-o pe mâna politrucilor şi a securistilor. Noi, cei care ştim şi putem. Resursa umană de care are nevoie România, de care au nevoie familiile, copiii şi batrânii noştri.
Asta-i Misiunea!
Cine se bagă?” conchide magnatul media.