O româncă arestată la Viena: Susținea că are coronavirus și a scuipat 2 persoane

0
211

O româncă din Viena a fost arestată după ce a scuipat două persoane, pretinzând că e bolnavă în contextul pandemiei de coronavirus. Polițiștii din Viena îi avertizează pe oameni în legătură cu glumele care se fac pe tema coronvirusului. Autoritățile austriece spun că farsorii riscă să primească amenzi și să fie arestați, scrie Ziarul Românesc de la Viena.

Mesajul autorităților a apărut în contextul în care sâmbătă, în jurul orei 18:00, o româncă în vârstă de 40 de ani a făcut un gest inexplicabil și a scuipat două tinere de 17, respectiv 18 ani, în gara din Meidling, localitate situată în sudul Vienei.

Femeia pretindea că este infectată cu noul tip de coronavirus. Românca a fost arestată și dusă imediat la spital pentru recoltare de probe, apoi transferată la închisoare.

După aproximativ trei ore, în jurul orei 21, a fost raportat un caz similar în stația U6 din pe strada Währinger: un cetățean polonez în vârstă de 48 de ani a scuipat în față un tânăr de 26 de ani, susținând că este bolnav de coronavirus. La auzul acestei vești, victima a ripostat dându-i o palmă peste față agresorului. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Harald Sörös, informațiile au fost verificate și infirmate, farsorul fiind lăsat în libertate.