ACUZAȚII GRAVE: ALINA GORGHIU A MINȚIT LA DNA

0
3168

Alina Gorghiu a mințit în declarația dată în fața procurorilor DNA, afirmă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob de la inpolitics.ro. Audiată în februarie la DNA, Alina Gorghiu a declarat procurorilor, conform rechizitoriului prezentat ieri în presă, că nu şi-a pus problema cine a redactat proiectul de lege Registrului Comerțului în favoarea lui Mihail Vlasov deoarece acesta ar fi fost un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte.

Parlamentarii care au inițiat proiectul de lege în favoarea lui Vlasov: deputații Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Attila Marko, Mircea Grosaru şi Florin Iordache și senatorul Klarik Laslo-Attila.

CITIȚI ȘI: Alina Gorghiu, în dosarul lui Mihai Vlasov A FOST AUDIATĂ DEJA LA DNA

Scrie Bogdan Tiberiu Iacob:

O declarație suficientă pentru ca deputata să se plaseze deasupra oricărei suspiciuni: atît timp cît e o inițiativă asumată de către întregul partid, cum se poate opune un deputat disciplinat, care nu vrea să riște vreo excludere?
Din păcate pentru Gorghiu, evoluția proiectului prin parlament demonstrează fără echivoc neadevărul acestei afirmații.
Nimeni din PNL – subliniem nimeni – nu a susținut respectivul proiect, respins de ambele camere.
Mai mult de atît, la Senat și la Camera Deputaților, de care aparțineau inițatorii, proiectul a primit aviz negativ de la toate comisiile sesizate: cea economică, cea juridică și cea de administrație, din Senat. Două dintre aceste comisii erau conduse de liberali, Tudor Chiuariu la juridică și Lucian Iliescu la Economică (Senat).

Cît despre votul în plen din Cameră, după respingerea la Senat, menționăm că absolut niciun liberal nu a votat în favoarea proiectului. Gorghiu – de acum președinte al PNL – a lipsit, misterios, de la votarea propriului proiect, probabil pentru a nu se face de rîs complet, votînd și ea tot contra. Doar doi deputați, au votat pentru proiect, printre ei, însă, niciunul dintre inițiatori.
O situație care dovedește clar că proiectul nu a avut binecuvîntarea nimănui din PNL.
Și atunci, despre ce ”susținere” le-a vorbit Alina Gorghiu procurorilor?