spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeActiviști de mediu au umplut cu piure o pictură de Monet de...

Activiști de mediu au umplut cu piure o pictură de Monet de 110 milioane dolari: Suntem într-o catastrofă climatică. Și vouă vă este frică de o supă de roșii sau de cartofi piure pe o pictură

-

Doi activiști pentru protecția climei au aruncat cu piure de cartofi în tabloul „Les Meules” al lui Claude Monet înainte de a se lipi de perete, duminică, 23 octombrie. Cei doi militanți ai mișcării „Letzte Generation” (Ultima generație) au intrat în muzeul Barberini din Potsdam, în Germania, purtând veste reflectorizante.

- Reclama -

Apoi s-au năpustit pe emblematica lucrare de artă – care s-a vândut cu 110 de milioane de dolari în 2019 – și au acoperit-o cu cartofi piure.

În filmulețul postat pe Twitter, Mirjam Herrmann (25) de la Letzte Generation spune: „Oamenii suferă de foame, le este frig, oamenii mor. Suntem într-o catastrofă climatică. Și vouă vă este frică de o supă de roșii sau de cartofi piure pe o pictură. Știti de ce îmi este mie frică? Mi-e frică pentru că oamenii de știință ne spun că nu ne vom putea hrăni familiile în 2050. Este nevoie de cartofi piure pe un tablou ca să vă facem să ne ascultați? Acest tablou nu va valora nimic dacă va trebui să ne luptăm pentru mâncare. Când veți începe să ne ascultați?”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img