spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeUngaria joacă în cercetare, România se uită

Ungaria joacă în cercetare, România se uită

-

În ultimii zece ani, Ungaria a făcut tot posibilul pentru a consolida sectoarele economiei sale, industria şi capacitatea sa de inovare, care contează foarte mult pe calea ieşirii din crize, a declarat vineri, la Zalaegerszeg, László Palkovics.

- Reclama -

Cu ocazia inaugurării Centrului de Cercetare şi Tehnologie ZalaZONE, ministrul tehnologiei şi industriei a declarat că, deşi crizele cauzează multe distrugeri, în acelaşi timp ele atrag atenţia asupra multor lucruri. Atunci când criza se termină, nu este indiferent “cum ieşim din ea”.

Ministrul a vorbit despre faptul că în Zalaegerszeg a luat fiinţă datorită parteneriatului dintre industrie, mediul academic, precum şi contribuţiei statului şi administraţiei locale, un centru industrial de cercetare şi dezvoltare despre care mulţi spuneau acum patru ani că nu se va realiza niciodată. În prezent lucrează deja aici numeroşi ingineri şi institute de cercetare, care îşi desfăşoară activitatea şi planifică paşii următori într-un mediu de clasă mondială, a spus ministrul.

De asemenea, el a subliniat că actorii industriali sunt şi ei prezenţi pe teritoriul ZalaZONE, ca de exemplu, uzina militară recent construită a firmei Rheinmetall, care are deja 130 de angajaţi.

András Háry, directorul general al Parcului Industrial ZalaZONE, a declarat despre inaugurarea centrului de cercetare că nu a fost dată în folosinţă o singură investiţie, ci un întreg sistem, care include pe lângă clădiri echipamente, cunoştinţe şi competenţe.

El a reamintit că în 2019 a fost inaugurată clădirea principală a centrului de cercetare, care a permis constituirea unui portofoliu de servicii de cercetare, dezvoltare, inovare şi servicii industriale. De atunci a mai fost finalizată pista de testare a automobilelor, a fost construită fabrica de vehicule de luptă Rheinmetall şi s-a facilitat funcţionarea altor operatori economici, educaţionali şi de servicii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img