spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePentagon: Sunt importante contactele cu rușii

Pentagon: Sunt importante contactele cu rușii

-

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a remarcat importanța unor noi contacte bilaterale cu Rusia pe fondul operațiunii militare speciale din Ucraina, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, Pat Ryder, după discuțiile telefonice ale lui Austin cu ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu.

- Reclama -

„Secretarul Apărării Lloyd J. Austin al III-lea a vorbit la telefon pe 23 octombrie cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, care a solicitat un apel de continuare. Secretarul Austin a respins orice pretext pentru escaladarea Rusiei şi a reafirmat valoarea comunicării continue” pe fondul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat mai devreme în cursul zilei că ministrul Şoigu a avut o altă conversaţie telefonică cu omologul său american, a doua de vineri.

Duminică mai devreme, Shoigu a purtat discuții telefonice cu omologii săi britanici, francezi și turci, Ben Wallace, Sebastien Lecornu și Hulusi Akar, pentru a transmite îngrijorările Rusiei cu privire la posibile provocări cu utilizarea unei bombe murdare în Ucraina.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img