spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeNATO face presiuni asupra guvernului Suediei îndemnându-l să se supună Turciei

NATO face presiuni asupra guvernului Suediei îndemnându-l să se supună Turciei

-

NATO face presiuni asupra guvernului Suediei, îndemnându-l să se supună Turciei, care a înaintat o listă de cereri către statele nordice care au dorit să adere la bloc. Peste o săptămână, viitorul prim-ministru suedez, Ulf Kristersson, este de așteptat să viziteze Ankara și să discute problema candidaturii țării pentru aderarea la NATO. Oficiali familiarizați cu discuțiile au declarat pentru Nezavisimaya Gazeta că este puțin probabil ca președintele Recep Tayyip Erdogan să renunțe la cererile sale.

- Reclama -

Blocul militar condus de SUA încearcă să determine țara scandinavă să-și îmbunătățească poziția dură privind drepturile omului, scrie Al-Monitor. Turcia a cerut, de asemenea, ca Suediei și Finlandei să renunțe la sprijinirea radicalilor kurzi de stânga și să extrădeze dizidenții care se ascund.

Observatorii occidentali cred că Ankara este probabil să avanseze cu luarea în considerare a cererii Finlandei, dar va încetini Stockholm, ceea ce pare logic chiar înainte de alegerile generale din Turcia din 2023, în care retorica anti-occidentală este un atribut important, spun sursele Al-Monitor.

Între timp, discuțiile viitoare dintre Ankara și Stockholm din această lună se vor suprapune cu rolul din ce în ce mai mare al Turciei în „acordul cu cereale”. Cu toate acestea, unii experți cred că acest lucru nu ar influența discuțiile. „Ankara a asociat inițial apartenența la Stockholm și Helsinki cu problema susținerii Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Dezacordurile pe această temă au apărut cu mult înainte de conflictul din Ucraina”, a declarat directorul Centrului de Studii Turce Moderne, Iuri Mavashev, pentru Nezavisimaya Gazeta.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img