spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriA amenințat Papa că își anulează vizita în România? Fost editor Russia...

A amenințat Papa că își anulează vizita în România? Fost editor Russia Today: Kiril nu mai vine la București. CARE SUNT INFORMAȚIILE PE SURSE

-

Fostul editor RussiaToday.ro, Dan Mușetoiu, a anunțat pe blogul său că Patriarhul Kiril al Rusiei și-ar fi anulat vizita în România.

POSTAREA LUI DAN MUȘETOIU:

Am prostul obicei să spun ce cred chiar şi atunci când vânturile/valurile îmi sunt potrivnice. Văd că până acum, vizita Patriarhului rus Kiril la Bucureşti este dată ca sigură în toată mass-media. Eu cred fix pe dos, cred că n-o să vină la Bucureşti, cel puţin nu peste trei săptămâni sau cât a mai rămas până la Sf. Dimitrie cel Nou.

De ce cred că nu (mai) vine?

Orice vizită la un asemenea nivel e însoţită de pregătiri minuţioase. Pregătiri ale căror semne nu se văd nicăieri. Nici în activitatea Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti (ai cărei diplomaţi folosesc cuvinte de genul „probabil”, „s-ar putea”, „să vedem” etc… atunci când se referă la vizita Patriarhului Kiril), nici în activitatea Patriarhiei Române (unde nu s-a apucat nimeni nici măcar să schiţeze un program al vizitei, nu s-a primit nicio cerere de acreditare a vreunui ziarist rus la eveniment), nici în activitatea Serviciilor româneşti (care a comandat doar articole precaute pe UM hotnews, digi şi ziare), nici în activitatea Serviciilor ruse (în cazul ăsta Fundaţia Vasile cel Mare a lui Malofeev), nici măcar curierul care aducea bani şi instrucţiuni pentru ProVita nu şi-a modificat programul obişnuit. Pe scurt, nimic care să anunţe sosirea istorică a Patriahului Kiril la Bucureşti. Bineînţeles, excepţia fiind ştirea publicată de Floriana Juncan pe Q Magazine. Şi Basarabeanul care-şi scrie în continuare discursul. Outsideri.

De ce nu (mai) vine?

Aici, informaţiile sunt pe surse. Unii zic că nici măcar nu şi-a pus problema să vină la modul real, intenţia adevărată fiind testarea terenului şi analiza reacţiilor. Alţii zic că a fost avertizat că nu i se poate asigura securitatea fizică în timpul vizitei la Bucureşti (asta am mai auzit-o şi când Dugin a zis pas şi a trimis-o în locul lui pe Natalia Melentieva). Mai sunt unii care spun că Daniel s-a răzgândit, caz în care îi mulţumesc că m-a ascultat! Mai sunt, în final, unii care zic că a fost o încurcătură la mijloc şi, din grabă, Papa de la Roma nu a fost anunţat de această vizită şi ar fi ameninţat, prin Robu,că, dacă vine Kiril, atunci el va zice pas la anul, când era şi el aşteptat la Bucureşti.

Ceea ce rămâne neschimbat este acordul (dorinţa) lui Vlad pentru această vizită.

În rest, e ca-n bancuri: de câţi generali cu patru stele ai nevoie ca să schimbi un bec?

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img