spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeUnde au fost ascunse buletinele de vot pentru referendumul catalan

Unde au fost ascunse buletinele de vot pentru referendumul catalan

-

Le Nouvel Observateur dezvăluie că buletinele de vot pentru referendumul catalan au fost ascunse … în Hexagon, mai precis în Pirineii Catalani, transmite RFI.

- Reclama -

Informația, dezvăluită de ziarul catalan Ara.cat, a fost confirmată  pentru revista franceză de un oficial politic al provinciei. Totul a fost decis acum trei săptămâni, când guvernul spaniol a confiscat 10 milioane de buletine de vot în Spania.

Organizatorii referendumului catalan au căutat planul B. Și au găsit soluția de cealaltă parte a frontierei: „Între 6 și 7 milioane de buletine de vot au fost tipărite în cele din urmă în Franța“, spune sursa citată de revista franceză.

Cel mai complicat lucru a fost să le trimiți discret la viitoarele secții de votare. Un întreg batalion de contrabandiști anonimi s-a mobilizat și le-a transferat în mod ilegal în Spania, cu autobuze, dubițe și zeci de mașini particulare”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...