Florian Coldea și încă un general SRI, arătați cu degetul de Daniel Dragomir în Comisia SRI

0
135

Cezar Preda, membru PNL în Comisia SRI şi fost preşedinte al acesteia, a declarat la Digi 24 că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a arătat cu degetul, punctual, doar doi ofiţeri SRI, care ar fi comis abuzuri: Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă. 

Generalul Dumitru Dumbravă, fost șef al Juridicului SRI, este acum secretar general al serviciului.

Dumbravă este cel a vorbit public despre câmpul tactic al SRI în Justiție.

Aceştia doi sunt cei despre care se vorbeşte. Domnul general Coldea e plecat de atâtea luni. Dacă dânsul a făcut ceva ilegal nu va putea scăpa, cum nu a scăpat nimeni în România. Domnul Dumbravă…este faimoasa declaraţie cu câmpul tactic. Şi toată lumea a spus că această afirmaţie ăpoate fi intrepretată ca o influenţă asupra judecătorilor. E nu ştiu, nu mi-a spus nimeni să-mi arate un procuror sau un judecător care să fi dat o declaraţie în faţa comisiei că toate deciziile sale sunt rezultatul unor presiuni făcute de SRI. Ce este cu cele 65 de persoane indicate de domnul Dragomir pentru a fi audiate? E o listă de 65, foşti ofiţeri SRI, ziarişti, oameni de afaceri. Chiar îmi doresc să-şi exprime dorinţa să vină în faţa Comisiei. Ori ne facem că nu ne înţelegem, ori e alt scenariu. Eu nu pot să fac liste şi să îi dau Comisiei de Control a SRI: ,,Eu v-am dat o listă, dacă vreţi să îi interogaţi bine, dacă nu… Adică, eu v-am dat de lucru!’ Eu nu pot să-i audiez decât dacă persoana respectivă doreşte. Ne-a spus că sunt câteva persoane care doresc. Foarte bine, să vină, să spună! Dar lucruri noi, lucruri cu subiect şi predicat, a susținut Preda.

Dar mă uitam acum, la comisie, am început să ne punem problema dacă putem să-l audiem pe domnul Ghiţă în Serbia. Dar domnul Ghiţă n-a invocat de nimeni, noi îl căutăm acum şi se punea problema dacă putem să securizăm o linie de teleconferinţă. Noaptea minţii! Care este scopul pentru audierea lui Sebastian Ghiţă? Nu ştiu, e din alt scenariu, e din alt film. Cred că s-au suprapus două filme la noi, la comisie. Domnul Ghiţă, când a avut ceva de spus, a pus pe youtube şi ne-a spus. Dacă vrea să spună ceva la comisie, comisia e obligată să-l accepte. Dar să iau eu iniţiativa, deşi nu are legătură cu ce a spus domnul Dragomir…Poate doar pentru că a nominalizat două firme care aparţin domnului Ghiţă şi a spus că sunt controlate de SRI, a mai declarat liberalul.