spot_img
6.5 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăAnalizeMinistrul Apărării acuză UE că ignoră interferența serviciilor secrete în justiție: România...

Ministrul Apărării acuză UE că ignoră interferența serviciilor secrete în justiție: România primeşte în schimb „recomandări” să îşi ignore Constituţia şi noi „ţinte de atins” pentru a fi considerat un stat egal cu celelalte state membre, precum şi o rezoluţie în Parlamentul European care propune o justiţie oarbă la abuzuri

-

- Reclama -

Ministrul Apărarii, Mihai Fifor (PSD), a scris marţi, pe Facebook, că interferenţa serviciilor de informaţii în justiţie şi falsificarea unor probe au fost ignorate în raportele MCV, motiv pentru care mecanismul şi-a ratat obiectivul pentru care a fost creat.

- Reclama -

„România este şi va rămâne o ţară pro-europeană şi a dovedit în nenumărate rânduri că este un stat membru loial şi implicat, care crede în valorile Uniunii Europene, pe care le apără şi le respectă. Am fost şi suntem deschişi permanent cooperării strânse şi deschise cu forurile UE şi consider că toate statele membre trebuie să beneficieze de tratament egal. De aceea, este greu de înţeles şi este de neacceptat introducerea unor condiţionalităţi pentru România, sub pretextul afectării progreselor în justiţie, în condiţiile în care MCV a dovedit că şi-a ratat obiectivul pentru care a fost creat. Interferenţa in justitie pe baza protocoalelor, intruziunea în viaţa privată, falsificarea de probe, presiunea organelor de anchetă asupra martorilor pentru a obţine mărturii convenabile acuzării sunt realităţi ale modului în care a fost înţeleasă din pacate funcţionarea justiţiei în România, toate ignorate total în rapoartele MCV din ultimii ani”, a scris marţi, pe Facebook, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

- Advertisement -

Acesta menţionează că România este un stat european dar nu poate accepta să fie parte dintr-un joc politic din afara ţării.

„Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţenilor sunt respectate şi nu să reprezinte un tărâm al abuzurilor. România a prezentat argumente solide privind modificările legislative în domeniul justiţiei precum şi clarificări de fiecare dată când a fost nevoie, în baza principiului cooperării loiale între instituţiile UE şi statele membre. Primeşte în schimb „recomandări” să îşi ignore Constituţia şi noi „ţinte de atins” pentru a fi considerat un stat egal cu celelalte state membre, precum şi o rezoluţie în Parlamentul European care propune o justiţie oarbă la abuzuri. Pot înţelege până la un punct interesul unor grupuri politice de a ieşi în evidenţă, având în vedere apropierea alegerilor europarlamentare, însă nu pot accepta atragerea României şi a cetăţenilor săi într-un astfel de joc politic. România este un stat european şi trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi cu toate statele membre ale Uniunii Europene”, a indicat ministrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img