spot_img
15.6 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeFrații Micula acuzați că au falimentat un ziar în maghiară

Frații Micula acuzați că au falimentat un ziar în maghiară

-

A fost închis ziarul orădean Reggeli Újság, singurul ziar de limbă maghiară din România înfiinţat şi susţinut timp de aproape 14 ani de investitori români, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Redactorii jurnalului au publicat un comunicat, atrăgând atenţia că închiderea ziarului s-a produs din motive independente de ei şi “obscure chiar şi lor”. În opinia redacţiei, proprietarii ziarului au omis să plătească cheltuielile tipografice, iar tipografia a refuzat tipărirea gazetei Reggeli Újság. Membrii redacţiei au adăugat că şi ei sunt, ca abonaţii jurnalului, victime ale “situaţiei ruşinoase”.

- Advertisement -

Editura care a publicat acest ziar difuzat în judeţul Bihor a fost înfiinţată şi finanţată de gemenii Ioan şi Viorel Micula, care au investit şi în alte organe mass-media. Săptămânalul Capital a estimat averea celor doi întreprinzători la 175-180 de milioane de euro la finele anului 2017, având ca principalul domeniu de activitate producţia şi îmbutelierea apei minerale, a băuturilor răcoritoare şi a celor alcoolice.

Gazeta publicată de Casa de Editură şi Presă Euro Media S.A. a apărut începând din data de 8 martie 2004 zilnic, iniţial cu şase, ulterior cu cinci numere pe săptămână. Începând cu 2018 s-a transformat în publicaţie săptămânală.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img