spot_img
15.2 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăDezvaluiriCAZUL POPOVICIU: Italia blochează extrădările în România, UK şi Danemarca au decis...

CAZUL POPOVICIU: Italia blochează extrădările în România, UK şi Danemarca au decis deja, URMEAZĂ EXTINDEREA LA NIVELUL ÎNTREGII UNIUNI EUROPENE

-

Curtea de Casaţie din Italia a anulat vineri o decizie a unei instanţe de apel privind extrădarea în România a unui cetăţean român condamnat la trei ani de închisoare, justiţia italiană invocând problema condiţiilor din penitenciarele române aşa cum a decis CEDO, relatează La Repubblica.

- Reclama -

Cazul va putea fi folosit drept precedent şi de alte persoane pe care România doreşte să le extrădeze din Italia pentru efectuarea unei pedepse în România.

- Advertisement -

Pe acelaşi motiv şi Marea Britanie a blocat extrădările în România, acesta fiind unul din cauzele pentru care Puiu Popoviciu a ales să se stabilească la Londra.

Şi Danemarca a blocat extrădările în România.

- Advertisement -

Probabil în cel mai scurt timp situaţia se va extinde la nivelul tuturor ţărilor din UE fiind vorba de o decizie iniţială dată de CEDO, care a fost invocată şi deja a fost aprobată şi de justiţia din UK şi Danemarca.

Înainte de a accepta extrădarea unui cetăţean european, judecătorii italieni trebuie să se informeze în legătură cu situaţia din penitenciarele ţării respective, a stabilit Curtea de Casaţie din Italia.

Pe baza acestui principiu, instanţa supremă din Italia a anulat decizia Curţii de Apel din Torino care permitea extrădarea în România a unui cetăţean român în vârstă de 24 de ani condamnat de o instanţă română la trei ani şi două luni de închisoare şi arestat pe teritoriul italian pe 8 iunie.

Avocaţii românului au argumentat că, potrivit unui raport al Comitetului european pentru prevenirea torturii, penitenciarele din România sunt supraaglomerate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img