spot_img
1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvaluiriDezvăluirile unui fost înalt demnitar despre bugetarul cu 12 salarii: OMUL SERVICIILOR...

Dezvăluirile unui fost înalt demnitar despre bugetarul cu 12 salarii: OMUL SERVICIILOR SECRETE

-

- Reclama -

Aceasta forma de viata este pur si simplu dezgustatoare. Semnatarul contractului Rafo ca director la juridicul AVAS, mestesugit consilier la BNR (legislatie bancara) , trecand prin bogata activitate la Oltchim, acum factotum in Ministerul Economiei. „Nu va luati de el, domnu’ Orasanu, ca e sustinut de servicii” , mi-a spus acum mai multi ani un functionar batran, a scris pe facebook Răzvan Orășanu, fost șef al cancelariei premierului și fost președinte AVAS.

- Reclama -

Orășanu este acum membru PNL.

- Advertisement -

Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu este director în Ministerul Economiei şi posesorul unui record naţional absolut: încasează nu mai puţin de 12 salarii de la stat.

Stănescu a fost partener în societatea de avocatură a Alinei Gorghiu, cei doi fiind suspectaţi de plagiat în cazul unei cărţi pe care au publicat-o în 2013.

- Advertisement -

Societatea de stat constănţeană Oil Terminal are de câteva zile un administrator provizoriu, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, ce urmează să fie validat pe funcţie în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 11.08.2016. Stănescu bifează cu această ocazie un record incredibil, fiind funcţionarul public cu cele mai multe surse de venit de la stat: 12.

Astfel, pe lângă indemnizaţia lunară de 3.419 lei pe care o va încasa de la Oil Terminal, Bogdan Stănescu mai este, după cum urmează:

  • consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, cu salariu la secret;
  • administrator special la Arcadia 2000 SA Bucureşti, din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, plătit cu 36.396 lei pe an;
  • administrator special la Romplumb SA Baia Mare şi Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, din partea Ministerului Economiei- Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, al cărui director general este, funcţii care-i aduc 105.197 lei pe an;
  • membru al Curţii de Arbitraj Bucureşti, cu venituri anuale de 29.078 lei; administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea, care-l plătesc cu 11.940 lei, 4.809 lei pe an;
  • membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA, care-i asigură încă 38.735 lei pe an;
  • membru CA la Rompetrol Rafinare SA, din partea statului român, cu un venit anual de 59.571 lei;
  • reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 lei pe an;
  • membru AGA la Complexul Energetic Oltenia, cu 47.760 lei anual;
  • membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 lei pe an.

Celor 12 venituri pe care companiile cu capital majoritar de stat le asigură lui Bogdan Stănescu, se mai adaugă şi cea anuală de 136.672 lei a soţiei sale, Cătălina Stănescu, care este şefa Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice din Ministerul Justiţiei.

În 2010, Bogdan Stănescu a fost angajatul Alinei Gorghiu, la SCPA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, firma de avocatură deţinută de actuala co-preşedintă PNL. Relaţia dintre cei doi a continuat şi după această experienţă avocăţească. În 2011, Bogdan Stănescu este co-autorul lucrării „Medierea. Oxigen pentru afaceri”, sub coordonarea Alinei Ghorgiu, iar în 2013 apar în aceeaşi calitate pe coperta cărţii „Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”. Interesant este faptul că, pe site-ul de specialitatea plagiate.ro, cartea din 2013 scrisă de Bogdan Stănescu şi coordonată de Alina Gorghiu este suspectată a fi autoplagiat după lucrarea din 2011 a celor doi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img