spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăBasarabiaJAFUL SECOLULUI: Marele război mondial pe zeci de miliarde de dolari se...

JAFUL SECOLULUI: Marele război mondial pe zeci de miliarde de dolari se duce la Chișinău

-

Veaceslav Platon, un om de afaceri moldovenean, a fost arestat luni noaptea la Kiev în Ucraina și va fi extrădat în Moldova. Dezvăluiri explozive face pe acest subiect fostul premier moldovenean Ion Sturdza. Este vorba de o mare rețea de spălare de bani la nivel internațional  cu epicentrul în Republica Moldova în care este implicat și Păpușarul de la Chișinău, Vlad Plahotniuc, care în toamnă ar vrea să ajungă președintele Republicii Moldova.

În 2013-1014, cam 20 de miliarde de dolari. În 2015 (după scandalul de la BEM), încă vreo 10 miliarde. Tot „lanțul” trofic – de la colectori la spălători (Rusia, Moldova, Țările Baltice, Marea Britanie etc.) include cam 7% de comisioane de la sumă, afirmă Sturdza.

- Advertisement -

vlad-filat-a-fost-transferat-in-alta-celula-cu-un-avocat-si-un-medic-139381În scandalul furtului de un miliard de dolari din trei bănci din Moldova este deja arestat fostul premier Vlad Filat. Unii comentatori de la Chișinău consideră că în cazurile Filat și Platon ar fi vorba de ordine directe date justiției de Plahotniuc.

În poveste la un moment dat a apărut și Sorin Ovidiu Vântu, dar care și-a cedat o parte din afacerile din Moldova lui Plahotniuc..

- Advertisement -

plahotniucFostul premier, Ion Sturza, afirmă că războiul declanșat între Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon se va încheia cu un Armagedon pentru R. Moldova.

Într-o postare pe facebook, acesta își amintește că în toamna lui 2-014 a intervenit pentru a-i determina pe cei doi să renunțe la război, dar de data aceasta el a răbufnit cu o mai mare putere.

456x0_Vintu-Plahoniuc„Lupta s-a dat pentru controlul fluxurilor financiare, ca să nu spunem de spălarea banilor din Rusia. Erau sume enorme! În 2013-1014, cam 20 de miliarde de dolari. În 2015 (după scandalul de la BEM), încă vreo 10 miliarde. Tot „lanțul” trofic – de la colectori la spălători (Rusia, Moldova, Țările Baltice, Marea Britanie etc.) include cam 7% de comisioane de la sumă. Pentru Moldova rămân 0,8 -1,5 %. Faceți un calcul simplu: 300 de milioane de dolari! Moldova este veriga principală în acest sistem. Aici prin decizii judecătorești se schimbă „proprietarul” banilor. Ca schema să meargă brici, de-a lungul anilor, s-a schimbat legislația, hotărâri de guvern, decizii și regulamente BNM, chiar și hotărâri CC! Coordonarea s-a făcut la nivel de conducere BNM. Au fost implicați zeci de oameni în bănci, justiție, obnalica (vezi cazul cu firma din ambasada RM la Moscova!). Cum am mai spus-o, business cu însemnele, funcțiile statului. Foarte profitabil, de altfel. Restul e „lirică”. Iar noi, cetățenii Moldovei, victime colaterale. Din acest război nimeni nu va ieși învingător… Slava Platon&Co riscă să piardă active bancare în Moldova de 150-200 milioane dolari SUA. Faceți un exercițiu, scrieți pe o hârtie 300 000 000 USD, 200 000 000 USD. Vizualizați… Dacă pentru majoritatea oamenilor este un exercițiu abstract, pentru ei e viață și moarte”, dezvăluie Sturza.

Vlad_Plahotniuc_şi_Victor_PontaFostul premier avertizează că „una e să-i dai un șut în fund lui Iurie Leancă sau un bobârnac lui Mihai Ghimpu ca să-i pui în „stroi” și alta e să te pui cu mafia financiară mondială. Este imposibil pentru un oligarh moldovean să o controleze”.

„Platon e doar o mică piesă în acest joc de masculi. În spatele lui stau potențe uriașe. Lucru care cred că se va vedea în zilele următoare…Sincer, e de speriat”, prevede Ion Sturza.

Precizăm că dezvăluirile lui vin după ce astăzi Procuratura Anticorupție a anunțat că a obținut mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon pe care îl acuză de implicare în furtul de la Banca de Economii.

Platon se declară nevinovat și pretinde că vânătoarea împotriva lui a început pentru că deține mai multe documente care demonstrează implicare lui Plahotniuc în jaful din sistemul bancar și urmează să facă depoziții organelor de anchetă de peste hotare care se ocupă de acest caz.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img