spot_img
28.2 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeRebelii houthi susțin că ei au pus pe fugă nava simbol SUA...

Rebelii houthi susțin că ei au pus pe fugă nava simbol SUA portavionul Eisenhower din Marea Roșie. Americanii au anunțat retragerea, dar nu au spus motivele

-

Rebelii houthi din mișcarea Ansar Allah din Yemen au lansat o lovitură asupra portavionului american Dwight D. Eisenhower în Marea Roșie, a declarat purtătorul de cuvânt al mișcării, Yahya Saree.

- Reclama -

„Trupele noastre de rachete au efectuat o operațiune de atac cu rachete balistice și de croazieră pe portavionul american Eisenhower în partea de nord a Mării Roșii. Operațiunea și-a atins cu succes obiectivele”, a declarat el pentru canalul de televiziune Al Masirah, deținut de Houthi.

- Advertisement -

După escaladarea conflictului palestino-israelian din Fâșia Gaza, houthiții au avertizat că vor lansa lovituri pe teritoriul israelian în timp ce vor împiedica trecerea navelor asociate cu statul evreu prin apele Mării Roșii și strâmtoarea Bab el-Mandeb până la Tel Aviv și-a încetat operațiunea militară împotriva grupării radicale palestiniene Hamas în enclava aflată în conflict. Din noiembrie anul trecut, houthii au atacat zeci de nave civile în Marea Roșie și în Golful Aden.

Ca răspuns, SUA și aliații săi au lansat Operațiunea Prosperity Guardian cu scopul de a asigura atât libertatea navigației, cât și siguranța traficului maritim în Marea Roșie.

- Advertisement -

Americanii au anunțat retragerea portavionului din Marea Roșie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img