spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeManagerii media ai lui Prigozhin, reținuți

Managerii media ai lui Prigozhin, reținuți

-

Ofițerii FSB l-au reținut pe fostul manager de top al holdingului de media Patriot, Ilya Gorbunov, și pe redactorul-șef al Konkretno.ru, Kirill Metelev, sub acuzația de extorcare, scrie Fontanka, citând o sursă media din agențiile de aplicare a legii.

- Reclama -

Ambii sunt oamenii de presă ai lui Evgeny Prigozhin, decedat recent, un fost om cheie al Kremlinului.

- Advertisement -

Potrivit publicației, Metelev și Gorbunov sunt acuzați că au extorcat bani de la fostul director general al postului de televiziune din Sankt Petersburg, acum reprezentantul special al guvernatorului din Sankt Petersburg, Alexander Malkevich (el participă și la alegerile pentru Adunarea Legislativă din Sankt Petersburg din Rusia Unită). 

După cum scrie Fontanka, Gorbunov a lucrat la Komsomolskaya Pravda și RIA Novosti , din 2019 a condus de fapt grupul media Patriot, iar din 2020, „fabrica de troli” și toate canalele de telegrame incluse în structura media. Metelev a co-fondat în 1996 revista companiilor private de securitate „Operational Cover”, iar în 2001 – editorul ziarului „Version in St. Petersburg”. El este redactorul-șef al site-ului „Konkretno.ru”. Malkevich a gestionat site-ul web USA Reall.

- Advertisement -

Vara trecută, s-a aflat despre dizolvarea holdingului de media Patriot, al cărui consiliu de administrație era condus de Evgeny Prigozhin (care a murit în august 2023 în prăbușirea unui avion de afaceri Embraer-135 în regiunea Tver). Grupul media a inclus Agenția Federală de Știri (FAN), publicațiile „Nevskie Novosti”, „Economy Today” și o serie de altele. Înainte de a anunța închiderea Patriot, directorul general al FAN, Evgeny Zubarev, a recunoscut că Prigozhin a participat la crearea holdingului media încă de la început.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img