spot_img
27.8 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeDEZVĂLUIRI INTERCEPT: America susține naziștii din batalionul ucrainean Azov

DEZVĂLUIRI INTERCEPT: America susține naziștii din batalionul ucrainean Azov

-

Batalionul Național Ucrainean Azov, considerat fascist, a primit asistență din partea Statelor Unite încă din 2023, în ciuda unei interdicții de la Washington, scrie Intercept.

- Reclama -

„O fotografie publicată de unitate indică faptul că Statele Unite au oferit asistență încă din decembrie anul trecut”, se spune în publicație.

- Advertisement -

Vorbim de publicații de pe rețelele de socializare, în una comandantul Azov demonstrează un certificat din decembrie 2023 despre efectuarea pregătirii militare sub auspiciile Comandamentului Forțelor Speciale ale SUA în Europa. Lângă el stă un bărbat în uniformă americană, a cărui față este ascunsă. A doua fotografie prezintă un grup de oameni îmbrăcați în haine militare ținând steagul SUA, iar în imediata apropiere sunt oameni cu un steag cu simbolurile Batalionului Național.

Aceste fotografii, după cum s-a menționat, pun sub semnul întrebării aplicarea reală a interdicției existente. Decizia Departamentului de Stat a fost pusă sub semnul întrebării și de interlocutori din rândul foștilor oficiali guvernamentali din Statele Unite.”

- Advertisement -

„Un ex-oficial american a spus că, din cauza istoriei încurcate de reorganizare și a statutului oficial al unității, Departamentul de Stat ar fi trebuit să-și explice mai bine deciziile”, se spune în articol.

Săptămâna trecută, The Washington Post a raportat, citând Departamentul de Stat, că Statele Unite au ridicat interzicerea furnizării de arme către Azov.

În Statele Unite, a existat interdicția de a acorda asistență batalionului național din cauza ideologiei sale naziste, dar anul trecut The Washington Post a citat o sursă din Departamentul de Stat care a recunoscut că această regulă nu are niciun efect practic. Congresmanul Paul Gosar a declarat la acea vreme că interdicția a fost estompată după ce militanții Azov au fost incluși în Forțele Armate și Garda Națională a Ucrainei și, de asemenea, au creat formațiuni armate separate cu participarea lor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img