spot_img
20.2 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăAnalizeRăzboiul lui Rutte cu fermierii olandezi

Războiul lui Rutte cu fermierii olandezi

-

Prim-ministrul Mark Rutte îi obligă pe fermieri să-și reducă emisiile de azot și amoniac cu 50% în următorii șapte ani pentru a respecta normele UE. După cum s-a raportat, guvernul a elaborat și un program de cumpărare de ferme, în care aproximativ 3.000 de ferme urmează să fie preluate cu forța de către stat, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Inițial, Farmers Defense Force (FDF) plănuise o mare demonstrație în fața Parlamentului, unde se dezbate limita emisiilor de îngrășăminte. Cu toate acestea, autoritățile locale au emis un decret de urgență pentru a preveni protestele. Joi, în ciuda stării de urgență, fermierii olandezi au decis să se îndrepte spre Haga pentru a protesta.
Cu toate acestea, când tractoarele au fost puse în mişcare, acestea au fost deviate către o parcare de către poliție și, prin urmare, nu au putut ajunge la Haga. Cu alte cuvinte, poliția le-a interzis manifestanților accesul la Haga și dreptul lor de a protesta. Organizatorii protestului au declarat că starea de urgență este un mijloc de a le înăbuși drepturile democratice și libertatea de asociere

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img