spot_img
8.1 C
București
marți, ianuarie 7, 2025
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea...

Premierul Ciucă: Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci şi crearea unui liant executiv între stat şi comunitate

-

Premierul Nicolae Ciucă transmite un mesaj cu ocazia Zilei Instituţiei Prefectului, subliniind că responsabilitatea asumată de către prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci şi „crearea unui liant executiv” între stat şi comunitate.

- Reclama -

„Responsabilitatea asumată de prefect sau subprefect nu înseamnă doar reprezentarea Guvernului în teritoriu, ci şi crearea unui liant executiv între stat şi comunitate, precum şi asigurarea echilibrului între misiunea administrativă şi cea politică, pentru ca cetăţenii să beneficieze de servicii de calitate. În ultimii ani, împlinirea acestui angajament a fost o provocare continuă pentru prefecţii României. De la rolul dinamic şi decisiv în gestionarea pandemiei, mobilizarea cu empatie a resurselor şi colaborarea eficientă cu societatea civilă pentru asigurarea unui cămin refugiaţilor ucraineni, până la managementul crizelor cauzate de fenomene extreme, au demonstrat tenacitate, profesionalism şi cunoaşterea comunităţii din care fac parte”, a precizat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

- Advertisement -

Nicolae Ciucă menţionează rolul prefecţilor în gestionarea situaţiei generate de criza energetică. El le urează prefecţilor, subprefecţilor şi funcţionarilor din prefecturi ca votul de încredere primit din partea Guvernului să fie validat şi prin performanţe în slujba cetăţenilor.

„Faptul că am trecut cu bine iarna, în pofida crizei energetice, că milioane de cetăţeni beneficiază de sprijin pentru plata facturilor şi de alte forme de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, că unităţile şcolare sunt îngrijite şi renovate, toate acestea au fost şi sunt posibile prin implicarea tuturor celor care lucrează în prefecturi. Comunităţile ale căror autorităţi colaborează fără sincope sunt cele care se dezvoltă, ai căror locuitori prosperă, devenind modele de bună practică la nivel naţional. Un rol esenţial în acest echilibru îl joacă şi instituţia prefectului, modernă şi adaptată nevoilor din teren, de al cărei sprijin discret şi învestit cu toată puterea guvernamentală trebuie să beneficieze cetăţenii şi comunităţile locale”, adaugă premierul. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img