spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeSecretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni cere recunoașterea comunității românești din...

Secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni cere recunoașterea comunității românești din Italia ca minoritate națională

-

Delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, condusă de secretarul de stat Gheorghe Cârciu, a întâlnit o serie de oficiali italieni în cadrul 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐢 “𝐒𝐢𝐜𝐢𝐥𝐢𝐚-𝐑𝐨𝐦𝐚̆𝐧𝐢𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐞𝐦𝐢𝐠𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐛𝐢𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐩𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞”.

- Reclama -

Cu această ocazie, demnitarul român a insistat pentru recunoașterea la nivel național a comunității românești ca minoritate națională, fiind cea mai numeroasă si mai bine integrată.

Acest demers legislativ va avea un impact major asupra demnității românilor din Italia și a identității românești.

“În prezența președintelui Gaetano Galvagno, a ministrului regional al familiei și emigrării, Nuccia Albano și a altor demnitari, am accentuat mesajul că românii trebuie să se bucure de toate drepturile pe care o minoritate națională le are în Italia.De aceea, am insistat pentru recunoașterea la nivel național a comunității românești ca minoritate națională, fiind cea mai numeroasă si mai bine integrată. “a spus secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

Totodată, delegația Departamentului a purtat discuții cu românii prezenți la eveniment, îndemnându-i să dezvolte cât mai multe proiecte în beneficiul comunității, prin accesarea sesiunii de finanțare nerambursabilă a DRP.

Pe agenda primei zile a 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 𝐢̂𝐧 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧𝐚̆ s-a aflat și momentul de comemorare a istoricului Nicolae Bălcescu, prin depunerea unei coroane de flori la statuia acestuia de la Vila Garibaldi din Palermo.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img