spot_img
17.6 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăAnalizePrețul gazelor plătit de o gospodărie italiană a crescut anul trecut cu...

Prețul gazelor plătit de o gospodărie italiană a crescut anul trecut cu 64,8%

-

Preţul plătit de o gospodărie italiană medie pentru aprovizionarea sa cu gaze a crescut cu 64,8% în 2022, faţă de anul precedent, a informat Autoritatea de Reglementare în Energie din Italia (ARERA), subliniind impactul războiului din Ucraina asupra situaţiei financiare a familiilor, transmite Reuters conform Agerpres.

ARERA, care stabileşte preţurile reglementate la gaze pentru consumatorii italieni, a anunţat că în decembrie preţurile au urcat cu 23,3% faţă de luna precedentă. Instituţia estimează că o familie de nivel mediu a cheltuit anul trecut aproximativ 1.866 de euro pentru gaze.

- Advertisement -

Marco Vignola, de la Sindicatul Naţional al Consumatorilor, a declarat: „Preţurile sunt nesustenabile pentru prea mulţi italieni”, şi a cerut Guvernului mai multe măsuri de sprijin.

În bugetul Italiei sunt prevăzuţi peste 21 miliarde de euro pentru a ajuta firmele şi gospodăriile să-şi achite facturile la electricitate şi gaze, în principal prin subvenţii pentru firmele mari consumatoare de energie şi pentru familiile cu venituri scăzute.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img