Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Educației sunt instituții care, de-a lungul timpului, nu au avut o precupare activă și constantă pentru a atrage fonduri europene, spune la Ora de Profit.ro ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.
„Ultima dată când am vorbit despre asta am fost interpretat că am criticat miniștri, ceea ce nu e cazul, eu nu mă refer la o persoană anume, ci tradițional la modul în care a fost abordat acest subiect, al fondurilor europene, în diverse ministere. La Ministerul Sănătății de-a lungul timpului nu a existat o precupare activă și constantă pentru fonduri europene – de altfel e și ușor să îți dai seama când te uiți la sistemul de sănătate din România la ce investiții s-au făcut și să observi că nu s-au tras fonduri europene. La Ministerul Muncii la fel, Ministerul Educației….Există o îmbunătățire inclusiv din punct de vedere al personalului, de la Ministerul Investițiilor am detașat la Ministerul Sănătății, de exemplu, oameni”, spune ministrul.
El atenționează însă că sunt o serie de proiecte care au contracte de finanțare deja semnate, dar care nu au fost nici măcar începute, precum digitalizarea secțiilor ATI, cu o întârziere la nivelul caietului de sarcini deoarece nu existau profesioniștii care să poată produce un astfel de caiet de sarcini.