spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeAlgeria nervoasă pe Spania după ce Madridul vrea să ofere autonomie Saharei...

Algeria nervoasă pe Spania după ce Madridul vrea să ofere autonomie Saharei Occidentale prin Maroc. Algeria este principalul furnizor de gaze al Spaniei

-

Algeria își recheamă ambasadorul de la Madrid pentru consultări din cauza „schimbării bruște” de poziție cu privire la Sahara Occidentală. Vineri, Spania s-a declarat în favoarea propunerii din 2007 a Marocului de a oferi Saharei Occidentale autonomie sub suveranitatea sa, transmite Ziarul Românesc din Spania.

- Reclama -

Ministerul de Externe algerian s-a arătat „foarte surprins” de  sprijinul Spaniei pentru proiectul de autonomie al Marocului pentru Sahara. Din acest motiv a decis să-și cheme ambasadorul la Madrid, relatează cadenaser.com.

Surse diplomatice algeriene au criticat schimbarea de poziție a Spaniei : „a doua trădare istorică” din partea Madridului „după acordul dezastruos din 1975”. „În sfârșit, Marocul a obținut ceea ce și-a dorit de la Spania”, potrivit acelorași surse.

Reacția Algeriei deschide un nou capitol în relațiile dintre Spania și Algeria, principalul furnizor de gaze naturale al Spaniei. 

Algeria își recheamă ambasadorul la Madrid pentru consultări cu efect „imediat”. Guvernul spaniol „încearcă în mod constant să mulțumească Marocul” de ani de zile, a declarat Delegatul Polisario în Spania, Abdullah Arabi.

El a adăugat că guvernul spaniol se joacă cu o „ambiguitate” care nu îi corespunde ca un „administrator de putere” al unui teritoriu în așteptarea decolonizării.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...