spot_img
14.7 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăAnalizeFost ambasador american în Rusia: Victoria lui Putin

Fost ambasador american în Rusia: Victoria lui Putin

-

Fostul ambasador al Statelor Unite la Moscova, Michael McFaul, a catalogat drept ”victoria lui Putin” excluderea sancțiunilor împotriva gazoductului ”Nord Stream-2” din bugetul de apărare al SUA pentru anul financiar 2022, relatează agenția Rambler.

În opinia diplomatului american, această decizie a fost luată deoarece conducta este aproape gata să fie dată în exploatare, iar pentru președintele SUA, Joe Biden, este important să întrețină relații bune cu Germania.

”Este victoria lui Putin. Am în vedere faptul că Biden și administrația lui nu au avut o alegere mai bună în acest sens. Le place unora să spună că sancțiunile americane ar fi putut frâna acest program, dar este deja realizat în proporție de 95%. Relațiile germano-americane reprezintă altă temă importantă pentru Biden. Eu cred cu adevărat că, pentru Putin, a fost un joc de succes”, a declarat McFaul pentru postul de radio ”Ecoul Moscovei”.

- Advertisement -

Camera Reprezentanților a Congresului SUA a aprobat bugetul apărării țării pentru anul financiar 2022. În document nu vor exista prevederi privind introducerea de sancțiuni împotriva ”Nord Stream-2” și nici clauza potrivit căreia administrația SUA este obligată să prezinte Congresului, în mod regulat, rapoarte privind gazoductul.

De asemenea, din document a dispărut prevederea ce interzice achiziționarea sau vânzarea de către cetățenii SUA a obligațiunilor suverane ale Rusiei nou emise.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img