spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeȚiriac a pierdut la CEDO și cum un jurnalist a fost ținut...

Țiriac a pierdut la CEDO și cum un jurnalist a fost ținut fără job

-

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins marți cererea omului de afaceri Ion Țiriac, care a acuzat că i-a fost încălcată viața privată după apariția unui articol economic, scrie Libertatea.

- Reclama -

Omul de afaceri s-a adresat CEDO după ce a pierdut procesele din România legate de publicarea în anul 2010 a unui articol în ziarul Financiarul, numit „Cincisprezece multimilionari și datoriile lor de un sfert de miliard de lei către stat – Rețeta succesului în afaceri este garantată atunci când afacerile sunt finanțate din fonduri publice sau nu se plătesc taxele”.

La momentul respectiv, redacția Financiarul era condusă de Gabriela Firea. Ulterior, ziarul a intrat în insolvență. Articolul respectiv nu poate fi găsit în prezent pe site.

Sorin Manea, jurnalistul care a publicat articolul, a declarat pentru Libertatea că o vreme i-a fost greu să-și găsească de muncă, din cauza faptului că șefii redacțiiolor aveau rețineri în a-l angaja pe un jurnalist care se află în proces cu cel mai bogat român.

Manea a câștigat procesul pe fond în 2013 și în apel în 2015, apoi a mai durat încă doi ani până când și-a recuperat cheltuielile de judecată de la miliardar.

„Nu am mai putut să fac nimic pe numele meu, gândindu-mă că într-o zi poate să vină miliardarul țării și să-mi ia tot ce am agonisit. Nu-i doresc nimănui să treacă prin așa ceva. Și cred că o problemă este și faptul că nu există sindicate în presă, nu există forumuri reprezentative pentru noi, nu există sprijin al breslei”, spune Manea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...