spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeFosta șefă PSD Caraș Severin s-a lipit de șeful liberal al Consiliului...

Fosta șefă PSD Caraș Severin s-a lipit de șeful liberal al Consiliului Județean pentru a face trafic de influență

-

Luminița Jivan, fost deputat şi fost lider PSD Caraș-Severin, a fost arestată preventiv în dosarul de trafic de influență de la Consiliul Județean Caraș Severin. Tot arest preventiv pentru 30 de zile au primit şefa Direcției Drumuri Județene, Maria Paulescu, şi o consilieră a acesteia.

- Reclama -

Jivan a ajuns consilierul personal al șefului liberal al CJ Caraș Severin, Romeo Dunca, și în această calitate ar fi continuat traficul de influență început în vremea când era șeful PSD Caraș.

„S-a reţinut faptul că, după trimiterea în judecată a suspecţilor, în două cauze distincte instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, aceștia au continuat sa realizeze scopul infracțional (acela de a accesa bani publici în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine), prin noi acte și fapte de natură penală. Astfel, începând cu luna noiembrie 2020, după instalarea în urma alegerilor din luna septembrie a noului președinte al consiliului județean Caraș-Severin, fideli rezoluției infracționale, parte din membrii grupului și-au consolidat poziția în grup, devenind consilierii onorifici ai acestuia, fără a fi remunerați și fără a figura pe statele de plată ale instituției, având ca scop promovarea intereselor personale, prin contractarea achizițiilor publice. În acest scop, suspecţii au procedat la cooptarea în grupul infracţional a factorilor decizionali din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, respectiv a directorului executiv și a consilierului președintelui consiliului județean Caraș-Severin”, a transmis DIICOT.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...