spot_img
6.8 C
București
vineri, noiembrie 15, 2024
AcasăDezvaluiriSinecuriștii galbeni ai Ministrului Dandana

Sinecuriștii galbeni ai Ministrului Dandana

-

- Reclama -

Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) este patronat de Ministerul Energiei (77%), Fondul Proprietatea SA (21,55%) și SC pentru Închiderea-Conservarea Minelor SA (de sub aripa Ministerului Economiei și care este în faliment).CEO produce energie electrică și energie termică (în special pentru orașul Craiova) și vinde cărbune terților (în special producătorilor de energie electrică). Principala materie primă folosită pentru producerea energiei este lignitul extras din propriile cariere din bazinul minier Oltenia. Complexului Energetic Oltenia ne informează că mai poate furniza energie României încă 40 de ani de acum înainte doar cu rezervele descoperite până în prezent. Asta dacă nu se ocupă specialiștii statului să-i schimbe soarta. Sigur este că CEO are pierderi cam de un miliard de lei pe an, scrie ziare.com.

- Reclama -

DEZVĂLURILE ZIARE.COM:

- Advertisement -

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia:

Alexandru Marcoci este președintele Consiliului de Supraveghere, vicepreședintele Tineretului Național Liberal și vicepreședinte PNL – filiala Mehedinți. De profesie este analist topograf și manager dar a lucrat mai mult în industria farma, iar în 2019 a fost consilier la compania de apă a județului, SECOM SA. Din 2020 i s-au deschis ușile CA-urilor – Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Engie România și CE Oltenia. Din 2016 este consilier județean la Mehedinți, iar anul trecut a candidat și la Camera Deputaților. Marcoci este un apropiat al mehedințeanului Virgil Popescu, ministrul Energiei.

- Advertisement -

Mădălin Cornel Eftenoiu nu este la primul mandat în CS al CE Oltenia. El este economist dar a trecut și pe la Academia SRI. Eftenoiu este ginerele fostului prim-procuror al Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focșan. El a lucrat în mediul privat, apoi la ANAF Gorj și la Primăria Turburea. Susținut de PNL, pe lângă CE Oltenia, Eftenoiu a mai fost în CS al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului și în CA-ul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeși RA. Din 2017 este șef Administrație la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București – Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii. Culmea este că în octombrie, ANAF Craiova i-a pus o poprire.

Vladimir Tanasiev s-a născut la Chișinău și este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București. Are doctorat făcut la Facultatea de Energetică și din 2008 lucrează la Politehnică. În 2001 a fondat Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, alături de liberalul Iulian Popescu, care a fost supraveghetor la CE Oltenia până acum câteva luni. Tansiev este acționar în patru firme în România și într-una în Republica Moldova.

Marian Vasile este consilier local PNL la Craiova (la al patrulea mandat) și președinte PNL Craiova. Vasile a absolvit Facultatea de Matematică și Automatică din Craiova, a lucrat la firma Eurostal SRL și a fost și director al DJT Dolj. Este acționar în trei firme, toate pe pierdere.

Petre Mădălin Georgescu este economist și a împușcat mai multe CA-uri: Severnav SA, Aeroportul Internațional Timișoara SA (unde Statul Român deține 80%, iar restul Fondul Proprietatea) și CE Oltenia. Este administrator și director la Alcom SA (deținută de Fondul Proprietatea) și a fost administrator la Delfincom SA (tot a Fondului Proprietatea, dar radiată).

Constantin Vlad este inginer de petrol și gaze și a lucrat la Petrom și la Transelectrica. Este membru PSD și a fost consilier local la Strehaia în mai multe rânduri.

Complexul Energetic Oltenia mai este acționar în două societăți funcționale: Minprest Serv SA (95%) – servicii auxiliare externalizate din CEO, in special de stingere a incendiilor și Medserv Min SA (98,4%) – unitate de prestări servicii medicale.

Compania e mică, dar PNL e mare

Institutul de Cercetare Științifică, Inginerie Tehnologică și Proiectare Mine pe Lignit SA (ICSITPML SA) furnizează pe piața românească servicii de cercetare și dezvoltare experimentală în alte științe naturale și inginerie și este patronată de Ministerul Energiei. În anul 2014 a intrat în insolvență și, după reorganizare, a fost pusă pe linia de plutire în 2019. Consiliul de Administrație este format din:

Marinel Florescu care este colonel în rezervă și membru PNL. În perioada 2012-2020 a fost consilier la Primăria Craiova. Între 2013 și 2016 a fost șef de cabinet la deputatul PNL Constantin Dascălu. Înainte de a lucra în CL, a fost director la Regia de Transport Craiova, destituit pentru nereguli. Între 2008-2010 a fost tot consilier local Primăria Craiova.

Adriana Lorena Marcinshi-Moanță este consilier județean la Dolj și candidat la Camera Deputaților, anul trecut, pe listele PNL. A lucrat la cabinetul senatorului PNL de Dolj, Mario-Ovidiu Oprea și la Agenția Domeniilor Statului Dolj. A mai fost și administrator la Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj.

Mihai Liviu Mihalache este una și aceași persoană cu cea din CA-ul Hidroelectrica.

Având Ministerul Energiei ca unic acționar, Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului SA are scopul producerii cantităţii de huilă energetică preconizată până la epuizarea rezervelor deschise în vederea asigurării unei lichidări organizate a activităţii. Asta presupune efectuarea lucrărilor de închidere în condiţii de siguranţă a personalului şi a zăcământului, cât şi ecologizarea perimetrelor aferent Sucursalei Mina Petrila, Sucursalei Mina Paroşeni şi Sucursalei Mina Uricani.

Consiliul de Administrație:

Dan Dănuț Murgulescu este inginer sudor european și a lucrat mulți ani la Consmin SA Petroșani, până în 2006 când deja era director general. În acest timp și-a deschis, împreună cu soția sa, și propria firmă – Dass Mineraloil SRL, unde a lucrat ca director. În perioada 2007-2008 a fost consilierul primarului Petroșani, fostul PD-ist Florin Tiberiu Iacob-Ridzi (soțul Moncăi Iacob-Ridzi – politician PP-DD).

Astfel ajunge director general la compania primăriei, Gospodarie Prest Com SA. Apoi devine directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, ca acum să fie, tot aici, consilier cultural.

Florian Toma, este electronist, angajat al CFR, membru PNL și a fost consilier județean la Hunedoara în perioada 2012-2020.

Ionuț Nastasă este membru PNL și a fost comisar la Garda Națională de Mediu. Acum este consilier la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Este membru în CA și la Grup Exploatare și Întreținere Palat C.F.R. SA (din curtea Ministerului Transporturilor).

Viorel Rogojinaru a fost inginer la Electrocarbon Slatina unde a urcat până în poziția de director și vice-președinte AGA în 2000. Apoi a fost director în mediul privat. Din 1999 a lucrat la firme de reciclare deșeuri (Fina Prod Com SRL – asociat cu un irannano-german- radiată; Metarovi SRL – asociat unic; Navi Ecosal SRL). Din 2016 este consilier local la Primaria Slatina, iar firma Metarovi pe care o patronează, coletează și reciclează deșeurile în Slatina. Rogojinaru mai este și expert la ICR și membru PNL Olt.

Andreea Irina Cucu, la doar 28 de ani, are un CV destul de încărcat. A terminat Facultatea de Litere la Craiova și până în 2007 a lucrat în privat. Apoi, brusc ajunge consilier în Ministerul Economiei, apoi consilier ministrul Energiei, ceea ce face și acum. Așa a împușcat și ea niște CA-uri: IPROCHIM și aici, la Închiderea Minelor. Tăticul, Cucu Constantin, lucrează la APIA de vreo zece ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img