spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeVasile Dîncu: Vrem Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanțelor în cazul...

Vasile Dîncu: Vrem Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanțelor în cazul în care nu avem premierul

-

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a anunţat că social-democraţii doresc Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanțelor în cazul în care nu au premierul.

- Reclama -

“Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei sunt cele două ministere avizatoare care în orice negociere de algoritm de guvernare sunt cele dintre care se alege. La noi există cine are premierul nu are Secretariatul General al Guvernului şi nu alege primul între cele două ministere avizatoare. E un algoritm gândit de mult în politica românească şi chiar funcţionează când se fac coaliţii sau alianţe”, a declarat Vasile Dîncu, luni seara, la Profit News.Întrebat ce va alege PSD-ul în cazul în care PNL va avea premierul, el a răspuns: “Nu am stabilit ce alegem, dar eu presupun că am lua Finanţele având în vedere că sunt alte ministere la care noi nu avem acces, cel puţin în varianta de acum: Dezvoltarea este la UDMR, am văzut că Mediul este la UDMR, adică sunt ministere economice sau Fondurile Europene nu ştiu la cine ar fi. Este normal ca aceste funcţii economice, funcţiile din ministerele de forţă, legate de membrii în CSAT, se aleg cumva între participanţii la guvernare şi atunci cine are una, nu putea lua cealaltă”.

r în cazul în care nu au premierul, precizând că structura actuală a Guvernului ar putea să nu mai fie modificată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...