spot_img
25.7 C
București
joi, octombrie 10, 2024
AcasăALEGERI 2020Rareș Bogdan: S-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor a...

Rareș Bogdan: S-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor a afectat serios procesul medical

-

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat duminică seară, pentru B1 TV, că de când a izbucnit pandemia de coronavirus „s-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical”. Bogdan a insistat apoi că rolul Cabinetului Cîțu tocmai acesta este – de a reforma și de a demonstra că se poate guverna altfel decât cum a făcut-o PSD-ul.

- Reclama -

Întrebat despre o eventuală demisie a premierului Florin Cîțu în cazul în care țintele de vaccinare anunțate de acesta nu vor fi atinse, Bogdan a răspuns: „Dacă lucrurile vor arăta rău, nu putem să-i reproșăm lui Cîțu o chestiune care ar trebui, totuși, să fie preluată și de partea medicală ceva mai puternic”.

- Advertisement -

„Până la urmă, că le place unora sau nu, democrația funcționează prin reprezentanți ai poporului. Politicienii nu sunt niște marțieni, chiar dacă unii dintre ei s-au dedulcit la bucate  sau au reușit să compromită ideea de politică. Fără politicieni, nu poți să ai parte de democrație funcțională. Ei sunt un rău decesar. E nevoie și de primar, și de un ministru, și de premier, și de președinte, și de parlametari, și de europarlamentari. Totul e ca clasa politică să-și înțeleagă menirea și care e rolul ei. Sigur că, în acest an și ceva, s-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical. Pe lângă asta, grupările clientelare legate la fondurile din sănătate au creat, de asemenea, probleme. Dar, până la urmă, de asta suntem la putere – pentru a veni cu reforme, pentru a guverna altfel decât cei pe care i-am criticat timp de 7 ani. Dacă nu vom face asta și vom guverna cu aceleași practici, poporul, cetățenii ne vor sancționa și pe noi, și pe colegii de la USR-PLUS. Aici e rolul nostru”, a declarat Rareș Bogdan, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img