spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalize61% dintre austrieci cred că Ucraina va pierde războiul cu Rusia

61% dintre austrieci cred că Ucraina va pierde războiul cu Rusia

-

Austriecii nu cred într-o victorie a Kievului în războiul din Ucraina și se așteaptă ca luptele să continue și în anul următor, scrie vienna.at.

- Reclama -

Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de institutul de sondare a opiniei publice OGM pentru cotidianul Kurier (ediția de duminică). Sondajul a cerut, de asemenea, opinii privind statutul de candidat al Ucrainei la UE. Dar întrebarea a fost deja depășită de decizia summitului UE, care a avut loc deja.

Afirmația potrivit căreia Ucraina „ar trebui” să primească statutul de candidat este considerată complet sau mai degrabă greșită de 50% dintre respondenți și foarte sau mai degrabă corectă de 45%. Variația sondajului, realizat online între 20 și 23 iunie, a fost de 3,1 puncte procentuale.

Doar 19 la sută cred că războiul din Ucraina se va încheia în acest an. 68 la sută au spus că ar dura chiar mai mult. La întrebarea, ușor sugestivă, dacă Ucraina are șanse militare împotriva Rusiei, 61% dintre respondenți au răspuns nu și 17% da, notează Ziarul Românesc din Austria.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...