spot_img
30.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăUncategorizedCei 3 români dați dispăruți în Alpii italieni au fost găsiți in...

Cei 3 români dați dispăruți în Alpii italieni au fost găsiți in viață

-

Familia din România care a semnalat dispariţia în Alpi, Italia, a trei cetăţeni români a informat ministerul, în urmă cu puţin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declaraţi dispăruţi, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

- Reclama -

Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie (reţea de telefonie mobilă şi conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariţia altor cetăţeni români.

- Advertisement -

MAE, prin Departamentul Consular, Ambasada României la Roma şi Consulatele Generale ale României la Trieste şi Milano, monitorizează permanent evoluţia situaţiei, continuă dialogul cu autorităţile italiene pentru obţinerea unor informaţii actualizate şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale. MAE precizează că procedurile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile italiene sunt în desfăşurare.

Incidentul de duminică de la gheţarul Marmolada s-a soldat, conform informaţiilor de până în prezent, cu decesul a şase persoane, rănirea altor nouă, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img