spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeIsraelul și Polonia anunță restabilirea relațiilor diplomatice după ce Varşovia a introdus...

Israelul și Polonia anunță restabilirea relațiilor diplomatice după ce Varşovia a introdus anul trecut o lege care limitează capacitatea evreilor de a recupera proprietăţile confiscate de nazişti în al Doilea Război Mondial 

-

Israelul şi Polonia au convenit să îşi îmbunătăţească relaţiile care s-au deteriorat după ce Varşovia a introdus anul trecut o lege care limitează capacitatea evreilor de a recupera proprietăţile confiscate de nazişti în al Doilea Război Mondial şi au anunţat, luni, că îşi vor repune în funcţie ambasadorii, relatează Reuters conform news.ro.

- Reclama -

Decizia constituie o schimbare pentru noul premier israelian Yair Lapid, care în calitate de ministru de Externe a denunţat drept ”antisemit şi imoral” proiectul de lege care afectează proprietăţile confiscate de ocupanţii germani nazişti şi reţinute de conducătorii comunişti polonezi de după război.

”S-a convenit că relaţiile vor fi restabilite la cursul lor corect”, a afirmat preşedintele israelian Isaac Herzog, într-un comunicat, în urma unei convorbiri cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...