spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăEconomieZona euro amână miliardul de euro pentru Grecia

Zona euro amână miliardul de euro pentru Grecia

-

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) – fondul de salvare al zonei euro – a decis vineri să amâne acordarea tranşei de un miliard de euro din cadrul programului de asistenţă financiară al Greciei, deoarece aşteaptă confirmarea din partea autorităţilor de la Atena că au fost îndeplinite toate cerinţele creditorilor internaţionali, transmite Reuters.

- Reclama -

Un purtător de cuvânt al ESM a precizat că Grecia a realizat progrese satisfăcătoare, dar nu a îndeplinit chiar toate cerinţele pentru acordarea creditului.

„Confirmarea din partea autorităţilor de la Atena încă este necesară pentru a ne asigura că unele plăţi pentru achitarea arieratelor sunt realizate în întregime. Această condiţie este necesară pentru a adopta decizia de eliberare a tranşei de un miliard de euro din cadrul programului de asistenţă financiară. Prin urmare, Board-ul Mecanismului European de Stabilitate a hotărât vineri să amâne decizia”, a precizat oficialul ESM.

Banii sunt disponibili până la 15 iunie.

Atena vrea să-şi majoreze rezerva financiară (buffer) până la 20 de miliarde de euro, ceea ce i-ar permite să evite accesarea pieţelor de obligaţiuni pentru încă doi ani, dacă nu sunt favorabile condiţiile de emitere a bondurilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...