spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeZiar suedez despre nava care s-a aflat în zona gazoductelor Nord Stream...

Ziar suedez despre nava care s-a aflat în zona gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2 din Marea Baltică,cu doar câteva zile înainte de exploziile care au provocat scurgerile de gaze

-

O navă aparținând Marinei Militare a Suediei s-a aflat în zona gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2, din Marea Baltică, cu doar câteva zile înainte de exploziile care au provocat scurgerile de gaze, a anunțat unul dintre cele mai importante cotidiene ale Suediei, Dagens Nyheter, scrie Lenta.ru.

Publicația a folosit serviciul comercial de monitorizare a deplasării navelor cu ajutorul emițătoarelor ce indică poziția navei. Se precizează că, la 22 septembrie, nava s-a aflat într-o locație nordică, unde, ulterior, au fost descoperite trei scurgeri de gaze.

- Reclama -

Potrivit ziarului, ulterior transmițătoarele au fost închise. Ele au reînceput să funcționeze când nava se afla deja într-o zonă sudică unde, mai târziu, a fost descoperită încă o scurgere de gaze.

Marina Militară a Suediei a confirmat că, într-adevăr, nava s-a aflat în acea zonă, într-o misiune de ”supraveghere maritimă”, dar a refuzat să comenteze scopul acesteia, invocând o confidențialitate strictă. ”Operațiunile noastre pe mare sunt strict secrete, având în vedere diferitele evenimente și situația globală. De aceea noi nu prea spunem multe despre ceea ce facem”, a spus Jimmy Adamsson, șeful de comunicare al Marinei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img