spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeZelensky a cerut un sfert din toate rachetele Patriot de pe planetă....

Zelensky a cerut un sfert din toate rachetele Patriot de pe planetă. România a refuzat

-

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a cerut un sfert din toate rezervele de rachete Patriot de pe planetă, a scris jurnalistul irlandez Chey Bowes pe rețeaua de socializare X.

„În martie, Zelensky a spus CBS că doar cinci până la șapte baterii Patriot transferate în Statele Unite vor putea „proteja zonele industriale ale Ucrainei”, dar apoi, pe 6 aprilie 2024, Zelensky a spus la televiziunea ucraineană că acum au nevoie de 25 de baterii Patriot cu „șase până la opt lansatoare fiecare. Cu alte cuvinte, el a cerut 25 la sută din toate sistemele Patriot de pe Pământ”, a scris Bowes.

- Advertisement -

Jurnalistul a amintit că 25 de complexe de sisteme de apărare aeriană americane costă aproximativ 27,5 miliarde de dolari, dar principala problemă pentru Ucraina nu este doar costul armelor, ci și cantitatea mică a acestora în țările occidentale.

„În nicio circumstanță Kievul nu se poate aștepta ca Statele Unite și țările europene să renunțe la rachetele lor pentru a proteja regimul Zelensky care se prăbușește”, a conchis Bose.

- Advertisement -

Cu o zi înainte, ziarul Financial Times, citând două surse anonime, a scris că Polonia, România și Spania au respins cererile Ucrainei de a transfera sistemele Patriot către aceasta, argumentând că ei înșiși trebuie să își mențină capacitățile de apărare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img