spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeSancțiunile occidentale împotriva metalelor rusești lovesc Bursa de metale din Londra

Sancțiunile occidentale împotriva metalelor rusești lovesc Bursa de metale din Londra

-

Bursa de metale din Londra (LME) a ​​declarat că membrii săi vor fi obligați să respecte noile sancțiuni din SUA și Marea Britanie, iar bursa va suspenda garanțiile pentru metalele restricționate produse în sau după 13 aprilie 2024. Totuși, restricțiile pot provoca incertitudine pe piață, subliniază LME.

„LME recunoaște că pachetul de sancțiuni modificat poate duce la o anumită incertitudine pe piață, ceea ce poate duce la solicitarea participanților de pe piață a folosirii metalului în cauză ca măsură defensivă. Prin urmare, este posibil ca un stoc relativ mare de metal relevant să fie necesar să fie manipulat de clienți din afara Marii Britanii”, a mai spus bursa.

- Advertisement -

Bursa atrage atenția asupra faptului că aluminiul primar rusesc din sistemul său de depozite a reprezentat mai mult de 91%. „Acest lucru indică faptul că o parte destul de semnificativă a pieței este încă pregătită să accepte livrări de aluminiu rusesc”, a concluzionat LME.

Cu o zi înainte, pe 12 aprilie, Statele Unite au introdus o interdicție privind importul de aluminiu, cupru și nichel produse în Rusia și, de asemenea, au interzis companiilor americane să presteze servicii pentru achiziționarea acestor metale, exportând, reexportând, vânzând sau furnizându-le. Din cauza sancțiunilor, LME și Chicago Mercantile Exchange (CME) nu își vor putea reface rezervele de aluminiu, cupru și nichel prin livrări din Rusia, a anunțat Trezoreria SUA într-un comunicat.

- Advertisement -

Bloomberg a scris că noile sancțiuni nu vor împiedica Rusia să vândă metal, deoarece nu împiedică participanții de pe piață din afara Statelor Unite să cumpere produse rusești. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img