spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeZelenski nemulțumit de NATO

Zelenski nemulțumit de NATO

-

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut miercuri Alianţei Nord-Atlantice să facă mai mult decât doar să promită că Ucraina va avea uşa deschisă la summitul din iulie de la Vilnius, adăugând că ţara sa are nevoie de ”paşi fermi” în contextul în care încearcă să adere la organizaţia transatlantică, transmit Reuters şi AFP.

- Reclama -

În luna septembrie, la şapte luni după ce a fost invadată de Rusia, Ucraina a solicitat o procedură rapidă de aderare la NATO. Alianţa afirmă că are o politică a uşilor deschise faţă de Ucraina, dar nu a precizat dacă va accelera măsurile către o posibilă aderare a ţării la organizaţie.

”Pentru moment, doar sprijinul de la colegii din NATO şi sprijinul sub forma discursului despre uşi deschise nu sunt suficiente pentru Ucraina. Mai precis, nu este suficient pentru a motiva statul … soldaţii noştri”, a declarat Zelenski în oraşul Liov (vestul ţării), unde s-a întâlnit cu omologii săi polonez şi lituanian.

”Avem nevoie de paşi în faţă. Decizia va fi la Vilnius, aşteptăm cu nerăbdare paşi fermi, contăm pe ceva mai mult decât uşi deschise”, a spus şeful statului ucrainean.

Liderii statelor NATO i-au promis Ucrainei la summitul de la Bucureşti din 2008 că într-o zi această ţară se va alătura organizaţiei, dar statutul de membru deplin al NATO pare îndepărtat.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img