spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeBloomberg: Kievul se află într-un impas din cauza luptelor de la Soledar...

Bloomberg: Kievul se află într-un impas din cauza luptelor de la Soledar și Bakhmut

-

Kievul se află într-un impas din cauza luptelor de la Soledar și Artemovsk (Bakhmut) deoarece forțele ucrainene nu sunt suficiente pentru a organiza o ofensivă, a raportat Bloomberg.

- Reclama -

Potrivit publicației, înaintarea armatei ruse în aceste locuri se datorează numărului mare de rezerviști din Forțele Armate ale Ucrainei.

„Situația forțează comanda noastră să folosească mai multe rezerviști în această direcție, așa că s-ar putea dovedi că în viitorul apropiat aceștia nu vor fi suficienti pentru a conduce o ofensivă mare spre sud de la Zaporojie sau altundeva”, afirmă Igor Levchenko, șeful departamentului strategic al centrului analitic ucrainean New Geopolitics.

După cum a scris The Wall Street Journal, oficiali și analiști occidentali și ucraineni fac apel la forțele armate ucrainene să părăsească Artemivsk (Bakhmut). În opinia lor, Kievul a permis să fie atras în bătălia pentru oraș „în condițiile Rusiei”. Din acest motiv, Ucraina a pierdut forțele necesare ofensivei de primăvară planificate.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img