spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeBloomberg: Kievul se află într-un impas din cauza luptelor de la Soledar...

Bloomberg: Kievul se află într-un impas din cauza luptelor de la Soledar și Bakhmut

-

Kievul se află într-un impas din cauza luptelor de la Soledar și Artemovsk (Bakhmut) deoarece forțele ucrainene nu sunt suficiente pentru a organiza o ofensivă, a raportat Bloomberg.

Potrivit publicației, înaintarea armatei ruse în aceste locuri se datorează numărului mare de rezerviști din Forțele Armate ale Ucrainei.

- Advertisement -

„Situația forțează comanda noastră să folosească mai multe rezerviști în această direcție, așa că s-ar putea dovedi că în viitorul apropiat aceștia nu vor fi suficienti pentru a conduce o ofensivă mare spre sud de la Zaporojie sau altundeva”, afirmă Igor Levchenko, șeful departamentului strategic al centrului analitic ucrainean New Geopolitics.

După cum a scris The Wall Street Journal, oficiali și analiști occidentali și ucraineni fac apel la forțele armate ucrainene să părăsească Artemivsk (Bakhmut). În opinia lor, Kievul a permis să fie atras în bătălia pentru oraș „în condițiile Rusiei”. Din acest motiv, Ucraina a pierdut forțele necesare ofensivei de primăvară planificate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img