spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeZelenski cere liderilor europeni să sporească livrările de arme şi muniţii către...

Zelenski cere liderilor europeni să sporească livrările de arme şi muniţii către Ucraina şi să crească investiţiile în sectorul apărării

-

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri liderilor europeni, reuniţi la un summit la Praga, să sporească livrările de arme şi muniţii către Ucraina şi să crească în ţările lor investiţiile în sectorul apărării, în pofida creşterii costului vieţii, relatează agenţia DPA.

- Reclama -

”Creşteţi livrările de arme şi muniţii pentru a (ne) apăra în faţa presiunii ruseşti!”, a cerut Zelenski, adresându-se prin legătură video liderilor statelor UE.

”Creşteţi producţia de arme şi muniţii în Europa pentru a fi permanent pregătiţi să ne apărăm spaţiul nostru comun!”, a completat preşedintele ucrainean.

El a recunoscut că războiul pornit de Rusia contra Ucrainei şi creşterea costurilor energetice au condus la o ”presiune fără precedent asupra nivelului de trai al majorităţii europenilor”, dar a insistat asupra investiţiilor în sectorul apărării.

”Ca orice altceva în Europa, securitatea nu este ceva ce poţi obţine renunţând la altceva sau semnând un tratat. Securitatea este o obligaţie”, a argumentat Zelenski.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img