spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePreședintele Parlamentului ungar: Ungaria este expusă unei politici brutale de putere, însoţită...

Președintele Parlamentului ungar: Ungaria este expusă unei politici brutale de putere, însoţită de eforturi „de ne a impune obsesii şi dogme ideologice”

-

Ungaria este o ţintă a politicii brutale de putere, iar fondurile UE sunt manipulate ‘într-un mod făţiş arbitrar care nu poate fi numit decât furt la drumul mare’, a afirmat preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, într-un interviu citat de MTI conform Agerpres.

- Reclama -

Deşi calitatea de membru al UE are încă pentru Ungaria mai multe beneficii decât dezavantaje, raportul între acestea s-a deteriorat semnificativ, a apreciat Kover în interviul apărut vineri în săptămânalul Hetek.

Printre avantaje, Kover a menţionat faptul că, în ultimii cinci ani, Ungaria a continuat să ajungă din urmă perfomanţa medie a ţărilor membre ale UE. Între timp, totuşi, situaţia politică s-a înrăutăţit considerabil, a adăugat el.

Ungaria este expusă unei politici brutale de putere, însoţită de eforturi ‘de ne a impune obsesii şi dogme ideologice’, a mai afirmat Kover. ‘Dacă nu am rezista, ar urma consecinţe sociale foarte serioase’, a continuat el.

Kover a mai declarat că vede riscuri de cel puţin 50% ca fondurile UE pentru Ungaria să fie ţinute în suspensie până la alegerile din Polonia.

În opinia preşedintelui legislativului ungar, votantul european obişnuit nu rămâne decât cu impresia unor probleme permanente cu guvernele polonez şi ungar. ‘Există eforturi concrete de a incita ură în rândul publicului european împotriva guvernelor europene de dreapta’, a spus el.

Întrebat dacă a fost o greşeală pentru guvernul ungar să ajute la realizarea înţelegerii care a adus-o pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conducere în 2019, Kover a răspuns că, din păcate, ceilalţi candidaţi erau ‘chiar mai răi’.

La întrebarea dacă este ‘absurd’ că majorarea salariilor profesorilor ungari este condiţionată de acordul între Bruxelles şi guvernul de la Budapesta, Kover a afirmat că această creştere nu va depinde de încheierea sau nu a acordului.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img