spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeZelea Codreanu, subiect de scandal in campania electorală din Italia

Zelea Codreanu, subiect de scandal in campania electorală din Italia

-

Alegerile din Italia se apropie, iar polemicile explodează. Primul partid din sondaje, Fratelli d’Italia, condus de Georgia Meloni, este acuzat că a pus pe liste o candidată care îl admiră pe Corneliu Zelea Codreanu, scrie Gazeta Romaneasca din Italia.

Subiectul a explodat în presa italiană, alimentat de oponenții Giorgiei Meloni.

- Advertisement -

Despre ce este vorba? Chiara Colosimo, care acum are 36 de ani și este candidată a partidului lui Meloni în Lazio, „a fost intervievată în 2010 în fața unei picturi murale cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu, fondator al Gărzii de Fier române și cunoscut susținător al nazi-fascismului.”, scria Corriere la acea vreme.

Ieri, un parlamentar și candidat al Partidului Democrat, Filippo Sensi, a atacat Fratelli d’Italia, cerându-i „să se distanțeze de Codreanu, de un trecut care nu trece, alcătuit din bannere și fraze tunătoare ale naționalistului antisemit Codreanu. Aceștia sunt candidații lor din Lazio, aceasta este identitatea lor, aceasta este oferta pe care o propun cetățenilor din Lazio.”.

- Advertisement -

Cu o lună înainte de alegerile politice , Fratelli d’Italia este cotat cu 24%, primul partid din Italia, cu un avantaj de aproape un punct şi jumătate faţă de Partidul Democrat, poziţionat la 22,6%. Pe locul trei, cu 14,5%, Lega lui Matteo Salvini, urmată de Mișcarea 5 Stele cu 11%. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img