spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăEconomieYanis Varoufakis: Grecia nu poate reveni la drahmă pentru că matrițele au...

Yanis Varoufakis: Grecia nu poate reveni la drahmă pentru că matrițele au fost distruse

-

Grecia nu este în măsură să tipărească drahme deoarece ‘matrițele au fost distruse’, a declarat joi ministrul elen de Finanțe, Yanis Varoufakis, pe fondul creșterii speculațiilor că după referendumul de la finele acestei săptămâni Grecia ar putea fi forțată să iasă din zona euro, transmite AFP, relateaza Agerpres.

‘Nu avem capacitatea de a tipări drahme’, a declarat Yanis Varoufakis pentru postul public de radio australian ABC. Potrivit lui Varoufakis, în 2000, cu un an înainte ca Grecia să adere la zona euro, ‘una din măsurile pe care a trebuit să le luăm a fost să ne debarasăm de toate matrițele’, în conformitate cu principiul de bază a blocului potrivit căruia ‘uniunea monetară este ireversibilă’. ‘Ne-am distrus matrițele, nu mai avem matrițe cu care să putem tipări drahme’, a spus Varoufakis.

În ultimele luni tensiunile dintre autoritățile de la Atena și creditorii internaționali au crescut astfel că la finele săptămânii trecute premierul Alexis Tsipras a anunțat organizarea unui referendum având ca temă ultima ofertă de acord făcută Greciei de către creditorii săi.

Tot în interviul acordat ABC, Yanis Varoufakis a declarat că guvernul de la Atena ar putea demisiona în caz că majoritatea grecilor va vota la referendumul de duminică în favoarea propunerii de acord a creditorilor țării.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...