spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeDECLARATIE EXPLOZIVA/ Fraza cheie a lui MRU din discursul din Parlament de...

DECLARATIE EXPLOZIVA/ Fraza cheie a lui MRU din discursul din Parlament de investire ca sef al SIE: Serviciile speciale nu dau socoteala nimanui

-

O declaratie exploziva a noului sef al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a trecut ca de obicei, ca si alte stiri importante, pe langa presa din Romania. Din nestiinta sau din cauza de trese nici nu mai are importanta.

de ANDREI BADIN

- Advertisement -

„Aş vrea ca în noul meu mandat, doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, mai mult decât în mandatul anterior, să îmi conving colegii că doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care deşi autonome par să nu dea socoteală nimănui. Ipostazele, mandatele prin care am trecut, m-au făcut să înţeleg mai mult decât oricând că este nevoie de un nou cadru legislativ, de o nouă cultură a problematicii de securitate, de acoperirea diferenţelor de cunoaştere dintre comunitatea de profesionişti şi societatea românească în ansamblul ei.”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu in discursul  tinut in fata Parlamentului dupa investirea oficiala ca sef al Serviciului de Informatii Externe, SIE.

Doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care deşi autonome par să nu dea socoteală nimănui, este precizarea cheie din discursul noului sef al SIE.

- Advertisement -

Deşi autonome (n.red-serviciile speciale) par să nu dea socoteală nimănui, a sustinut noul sef al spionajului extern.

Declaratia este exploziva.

NU o spune un analist, NU o spune un jurnalist, NU o spune Elena Udrea sau Sebastian Ghita, ci noul sef al spionajului extern.

Interesant este si apelul lui MRU ca Parlamentul sa controleze REAL serviciile speciale. Aici este importanta si nuanta: NU numai serviciile secrete, ci si toate SERVICIILE SPECIALE.

MRU nu este un personaj care sa se joace cu cuvintele.Este de obicei foarte atent la nuante si la mesajele pe care le transmite. Mai ales ca a citit discursul. Deci mesajul a fost pregatit.

Ce a vrut sa spuna, de fapt?

Nu credem ca la controlul SIE de catre Parlament s-a referit MRU, ci la CONTROLUL REAL al SRI, dar si al serviciului de informatii al Ministerului de Interne, care nici macar nu se afla declarativ sub control parlamentar.

Referinta a fost directa la SERVICIILE SPECIALE, ceea ce include in mod evident cele 8-9 (???) servicii speciale, nimeni nu mai stie exact cate sunt…

O declaratie care alimenteaza speculatiile despre razboiul nevazut din culise intre SRI si SIE, Doi si un sfert si celelalte servicii speciale care actioneaza in Romania fara nici un control…

 

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img