spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeXi merge in Serbia pentru investiții in sectoarele energetic și minier

Xi merge in Serbia pentru investiții in sectoarele energetic și minier

-

Ministrul sârb al Mineritului și Energeticii, Dubravka Đedović Handanović a discutat cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Serbia, Li Ming, despre cooperarea dintre cele două țări în sectoarele energetic și minier. 

„Proxima vizită a președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, în Serbia este o oportunitate excelentă de a ridica cooperarea și prietenia noastră de oțel la un nivel și mai înalt. În perioada anterioară, am discutat cu numeroase companii chineze care sunt interesate să participe la dezvoltarea proiectelor în domeniul surselor de energie regenerabile în țara noastră, precum și în sectorul minier. Așteptăm că în cursul vizitei președintelui chinez vom dezbate despre proiecte și investiții concrete datorită cărora vom consolida infrastructura energetică și cooperarea noastră bilaterală”, a spus ministrul Dubravka Đedović Handanović și se menționează în comunicatul ministerului de resort.

- Advertisement -

La rândul său, ambasadorul chinez, Li Ming, a evidențiat că proxima vizită a președintelui chinez în Serbia va fi importantă pentru continuarea avansării cooperării dintre cele două țări în sectoarele minier și energetic.

El a reamintit și despre interesul crescut al companiilor chineze pentru investiții în surse de energie regenerabile în Serbia, care au experiență internațională și cele mai moderne tehnologii, se adaugă în comunicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img