spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeSe modernizează Portul din Drobeta Turnu Severin

Se modernizează Portul din Drobeta Turnu Severin

-

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi, că Guvernul a aprobat în ședința de joi, 25 aprilie 2024, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Portului Drobeta Turnu Severin, o investiție deosebit de importantă pentru municipiul Drobeta-Turnu Severin și județul Mehedinți.

Este o veste excelentă pentru orașul nostru și pentru toți locuitorii săi și le mulțumesc atât prim-ministrului Marcel Ciolacu cât și ministrului Sorin Grindeanu pentru că au răspuns cererilor pe care le-am făcut împreună cu președintele Aladin Georgescu, pentru realizarea acestei investiții, esențială pentru economia locală și regională,” a transmis Marius Screciu, primarul Severinului 

- Advertisement -

Obiectivul de investiții este important pentru dezvoltarea infrastructurii și stimularea economiei județene și regionale, facilitând transportul de mărfuri și persoane și contribuind la creșterea competitivității pe plan local și internațional.”, a transmis, la rândul său, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Valoarea lucrărilor este de 125 milioane lei, iar investiția ar urma să se realizeze în 24 luni.

- Advertisement -

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021 – 2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. 

Investiția cuprinde lucrări atât în Portul Comercial, cât și în Portul pentru Pasageri și se va realiza prin Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” – S.A. Giurgiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img