spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeXi aplaudat de conducerile celor mai mari companii americane

Xi aplaudat de conducerile celor mai mari companii americane

-

Discursul liderului chinez Xi Jinping la o întâlnire cu conducerea marilor companii americane a stârnit o furtună de aplauze, scrie Financial Times.

La eveniment, care a avut loc în seara zilei de 15 noiembrie la San Francisco, au participat peste 300 de persoane, inclusiv proprietarul Tesla și SpaceX, Elon Musk, CEO-ul Apple, Tim Cook, și CEO-ul Prizer, Albert Bourla. Întâlnirea liderului chinez cu reprezentanți ai afacerilor americane a avut loc după negocierile sale cu președintele american Joe Biden.

- Advertisement -

Xi a spus în discursul său că China este „atât o economie super-mare, cât și o piață super-mare”. „Lumea are nevoie ca China și SUA să lucreze împreună pentru un viitor mai bun”, a spus el, subliniind că „China este dispusă să fie un partener și prieten al SUA”. Cuvintele sale au fost întâmpinate cu o „furtună de aplauze”.
Președintele chinez a adăugat: „Întrebarea numărul unu pentru noi este: suntem adversari sau parteneri?” Dacă SUA și China se consideră rivale, a avertizat el, „va duce doar la politici greșite, acțiuni greșite și rezultate nedorite”.

După cum a menționat un reprezentant al unei mari companii de tehnologie din San Francisco, toate cele 20 dintre cele mai mari companii americane din China au fost la eveniment. În special, în drum spre întâlnire, fondatorul fondului speculativ Bridgewater, Ray Dalio, a declarat pentru FT că este „încântat să aibă această relație [cu Xi Jinping]”.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img