spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeSalariul minim in Ungaria va fi 709 euro, iar salariul minim garantat...

Salariul minim in Ungaria va fi 709 euro, iar salariul minim garantat 867 euro

-

În cadrul reuniunii de astăzi a Forumului consultativ permanent al sectorului concurenţial şi al guvernului (VKF), s-a ajuns la un acord între angajatori şi angajaţi. Părţile au convenit asupra mai multor puncte, inclusiv asupra faptului că salariile cele mai mici ar putea creşte încă din decembrie 2023: salariul minim cu 15%, până la 266 800 de forinţi (709 euro), iar salariul minim garantat cu 10%, până la 326 000 de forinţi (867 euro) – a anunţat Márton Nagy, ministrul dezvoltării economice, într-un comunicat trimis joi de ministerul de resort agenţiei ungare de presă MTI.

- Reclama -

Comunicatul precizează că părţile vor formula o recomandare cu privire la menţinerea valorii reale a salariilor în sectorul concurenţial să fie menţinută în 2024, în măsura posibilităţilor, prin urmare, toate întreprinderile sunt încurajate să majoreze în continuare salariile, conform situaţiei lor comerciale şi financiare şi poziţionării pe piaţa salarială.

Noi negocieri vor fi organizate despre un concept de reînnoire a sistemului de salarizare care să permită menţinerea puterii de cumpărare a salariilor pe termen lung – adaugă comunicatul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img