spot_img
21.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăExterne#WHITEHOUSE/ Trump învinge în Carolina de Sud, Hilary în Nevada, Jeb Bush...

#WHITEHOUSE/ Trump învinge în Carolina de Sud, Hilary în Nevada, Jeb Bush se retrage

-

Donald Trump a câștigat primarele republicane din Carolina de Sud, Hilary Clinton pe cele democrate din Nevada, iar republicanul Jeb Bush renunță la cursa prezidențială.

- Reclama -

Miliardarul Donald Trump a câștigat sâmbătă primarele prezidențiale republicane din Carolina de Sud, a doua victorie a sa din trei consultări, potrivit mai multor media americane, scrie AFP.

- Advertisement -

Candidatul se situează pe primul loc al primarelor, potrivit estimărilor unanime ale posturilor de televiziune CNN, Fox News, ABC și NBC, confirmând statutul de favorit la învestitură după victoria din New Hampshire la începutul lunii.

În fruntea sondajelor din vara anului trecut, Donald Trump confirmă la urne popularitatea sa printre alegătorii republicani în căutarea unui „outsider” antisistem pentru a-i reprezenta la Casa Albă.

- Advertisement -

Conform rezultatelor prezentate de CNN, după centralizarea rezultatelor din 40% din secțiile de votare el a obținut 34,4% din voturi, urmat senatorul de Texas Ted Cruz (21,7%) și senatorul de Florida Marco Rubio (21,2%).

Pe ultimele locuri s-au clasat fostul guvernator de Florida Jeb Bush (8,2%), guvernatorul de Ohio John Kasich (8,1%) și medicul în retragere Ben Carson (6,6%).

HILARY, VICTORIE ÎN NEVADA

Candidatul democrat Hillary Clinton a câștigat consultările democrate care au avut loc sâmbătă în Nevada, reușind să tempereze valul de entuziasm pentru senatorul de Vermont Bernie Sanders, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor parțiale din 65% din secții, Hillary Clinton a obținut 52,2% dintre delegați, iar Bernie Sanders 47,8%.

„Tuturor celor care au participat în fiecare colț din Nevada cu hotărâre și cu sufletul: aceasta este victoria voastră. Vă mulțumesc”, a scris fostul secretar de stat american pe contul său de Twitter.

JEB BUSH S-A RETRAS

Jeb Bush, frate și fiu de foști președinți, s-a retras sâmbătă din cursa pentru Casa Albă după ce a înregistrat un nou rezultat nefavorabil la primarele republicane pe care le-a abordat ca mare favorit, transmite AFP.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img